Trektocht - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Tamara Meij - WaarBenJij.nu Trektocht - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Tamara Meij - WaarBenJij.nu

Trektocht

Blijf op de hoogte en volg Tamara

23 September 2005 | Nepal, Kathmandu

Hallooooo!!!!!!

Ben gisteren weer gezond en wel terug gekomen in Kathmandu na 20 dagen trekken in de bergen. Was echt in een woord: WAANZINNIG! Nepal is zo mooi!! En we hadden zo goed weer!!
Ik ben rondom de Annapurna gelopen. Deze bergen zijn zo'n 8000 meter hoog. En daarna nog naar de Annapurna basecamp gelopen.

De gehele tocht was zo afwisselend. Zowat elke dag veranderde het landschap en ook het klimaat. In het begin (starten op zo'n 800 meter) was het echt heel warm. Na zo'n 4 dagen werd het gelukkig al koeler en elke dag een beetje kouder. Na zo'n 2 weken kwamen we weer terug op 1500 meter en was het weer warm en daarna naar Annapurna basecamp (4130 meter) en werd het weer kouder. Vooral de avonden.
Het landschap veranderde van groene rijstvelden naar gekleurde graanvelden naar kale bergen met sneeuwtoppen, naar woestijn achtige bergen en weer terug naar de rijstvelden. Daarna liepen we in het oerwoud en in basecamp weer in de sneeuwtoppen.
De mensen wonen hier in de bergen en er zijn genoeg dorpjes onderweg waar je kunt eten en slapen. We sliepen in kleine questhouses, soms erg knus en gezellig.

Na zo'n 3500 meter hoogte konden we nog maar 500 meter stijgen per dag ivm kans op hoogteziekte.
Ik ben tijdens mijn tocht op 5416 meter geweest. Echt geweldig om mee te maken wat de hoogte met je lichaam doet. Echt gek gevoel. Je kan niet snel lopen en ook je ademhaling is echt zo onregelmatig, dat je echt vaak erg diep adem moet halen om genoeg zuurstof binnen te krijgen. Heb gelukkig geen last gehad van hoogteziekte.

Ben gisteren teruggekomen met de bus vanuit Pokhara. (6 uur met de bus) Halverwege begaf de bus het en moesten we wachten op een andere bus. IN die bus was alleen geen plek, maar wel op het dak van de bus, dus dan daar maar. Niet echt relaxed zitten, maar wel mooi. Is gek om na zo'n 20 dagen in de natuur weer terug te zijn in de drukke stad.

Het was echt een geweldige tocht. Zo mooi, maar soms ook zeer vermoeiend. Iets om nooit te vergeten. (Mijn hele verblijf hier in Nepal is iets om nooit te vergeten)

Ga maandag weer beginnen met werken en dat worden dan alweer mijn laatste 2 weken werken. Daarna komen mijn ouders en dan 3 weken rondtrekken door Nepal. Helaas vliegt de tijd echt voorbij!

KUS Tamara

• 23 September 2005 - 07:49

Stefanie:

Haai Tamara

als je het zo allemaal beschrijft moet het daar echt heel erg mooi zijn. en ik denk cker dat het idd iets is om nooit meer te vergeten. gelukkig ben je weer heelhuids terug gekomen :D heel erg leuk om na zo'n tijd weer iets van je te horen! in de winkel missen we je wel hoor ;) volgende week komt er een nieuw meisje 9zij heeft een goudsmitsopleiding gedaan) en ik geloof dat ze voor de hele week komt en dan ook op zaterdag, maar dat is allemaal nog een beetje vaag. het is dus nog even afwachten hoe dat zal gaan.
    suc6 met je laatse 2 werk weken en daarna komt natuurlijk het leukste, het trekken door Nepal!
    heel veel plezier!

Liefs en Kus Stefanie

• 23 September 2005 - 07:57

Nannette:

Ey Tamara,
    Dat klinkt idd als een waanzinnige tocht..had nooit verwacht dat Nepal zo afwisselend zou zijn!
    Alvast succes met de aankomende 2 weken werken, en tot horens :P

• 23 September 2005 - 09:23

Laurens:

Hoihoi,
    Bedankt voor je mailtje en moest dus ook even het "hele" verhaal lezen op je site, om nog iets jaloerser te worden! Ik ben blij dat alles goed is gegaan en je weer gezond terug ben in de drukte. Veel plezier en succes nog! Groetjes

• 23 September 2005 - 13:17

Anton.:

Blij om weer wat van je te lezen. Wat fantastisch om dit te beleven.Zo hoog. Doen wij nog een keer over samen met JANNEKE. Ja Jan.

• 23 September 2005 - 14:55

Myrthe:

Jeetje, te gek zeg! Wat zal het gek zijn om hier weer te zijn... Maar dat duurt gelukkig nog even!!! Ben benieuwd naar al je foto's, zullen wel erg indrukwekkend zijn..
    Ik heb je ouders helaas niet echt veel verder kunnen helpen met het spalkenmateriaal etc, maar ik geloof dat ze wel materiaal meenemen voor een behoorlijk aantal (rust)spalken!!
    Hier is alles goed, druk met werken (38 u.pw.)en leuke dingend doen.
    Geniet nog ff van al het moois daar en alvast heel veel plezier met je ouders!!!
    Kxs.

• 23 September 2005 - 17:03

Carmen:

Ik ben blij dat je weer veilig terug bent. Wat een avontuur. Geweldig!

• 23 September 2005 - 17:05

Pepe:

Tamara wat leuk!Ik weet wel wat een grote hoogte met je doet. Kus, Pepe

• 23 September 2005 - 19:52

Carolien:

Hoi Tamara,
    Gelukkig ben je weer heelhuids terug. 3 weken duren dan toch wel erg lang. Wij kunnen ons niet indenken wat je allemaal hebt meegemaakt. Van hieruit is het allemaal zo onwerkelijk. De cultuurverschillen been het land zijn alleen al zo groot. Het werken daar en dan zo'n trektocht, je krijgt zoveel te verwerken in zo'n korte tijd. Op zo een hoogte uitkijken over de wereld moet echt een waanzinnige ervaring zijn. Sterkte met het werk nog 2 weken, dan begint het afscheid nemen alweer. Je vader en moeder kunnen niet wachten om naar je toe te komen. Het gaat zo snel nu. Sterkte de laatste 2 weken. Liefs Carolien, lik van Roos

• 26 September 2005 - 16:01

Nikki:

Hey! Ik heb op MTV gezien hoe mooi Nepal is. Natuurlijk was het maar een fractie van wat jij daar ziet, maar ik heb in ieder geval een beetje een idee gekregen hoe het er daar uitziet. Cameron Diaz bezoekt een aantal mooi/indrukwekkende plaatsen op de wereld met steeds verschillende vrienden. En ze bezoekt dus ook Nepal. Het begint in Kathmandu om vervolgens naar een olifanten reservaat te gaan (?) Kan dat? De natuur zag er erg mooi uit. Geniet ervan. Heel veel plezier! x Nikki

• 26 September 2005 - 16:12

Rosa:

Hi lieve Ta, wat leuk dat je het zo geweldig hebt. Geniet er nog even van!!! En als je terug bent wil ik alles horen. Kus Rosa

• 27 September 2005 - 06:17

Els:

Lieve Tamara,

Moet je in nederland proberen om op het dak van een bus te gaan zitten.
    De samenleving in ons land is dan toch maar erg arm aan oplossingen bedenken.

Je bent een kei om dit allemaal te ondernemen en wij zijn trots om dit op de mail mee te mogen maken.
    OOk kus voor jou en je kinders in Nepal.
    Bert en Els