Nepalese bruiloft
Blijf op de hoogte en volg Tamara
14 Juli 2005 | Nepal, Kathmandu
Gisteravond en vanmorgen vroeg ben ik samen met Louise naar een Nepalese bruiloft geweest. Echt gewelidig om mee te maken!!!!
De bruidegom is familie van de man en vrouw waar ik woon. Een bruiloft duurt zo 3 totale dagen hier. Het begon gistermiddag rond 17.00 bij het huis van de bruidegom. Daar waren al zijn familie en vrienden. Wij waren de enige "vreemde" , maar iedereen is zo aardig en we werden gelijk volledig geaccepteerd, terwijl wij niemand eigelijk kenden.
Iedereen zag er erg mooi uit. Erg kleurijk. Het hele huis was versierd met lampjes. Later zijn me met busjes en auto naar het huis van de bruid gegaan en daar zou een ceremonie de gehele nacht duren en was het wachten op de bruid die naar beneden zou komen. De vader van de bruid heeft ons naar haar toegebracht om haar even te zien. Ze droeg een rode jurk (alle vrouwen die trouwen) Wij hebben niet gewacht totdat de bruid beneden was, (kan namelijk midden in de nacht zijn). Dan vinden er allerlei rituelen en gebeden plaats.
Sommige huwelijken worden hier door de ouders geregelt en kennen de bruid en bruidegom elkaar nauwelijks. Volgens mij kenden deze mensen elkaar wel, maar nog niet voor een lange tijd.
Vanmorgen om 6.30 (weet niet waarom het zo vroeg in de morgen moet) zijn wij weer naar het huis van de bruidegom gegaan. De bruid komt dan voor het eerst in het huis van de ouders van de bruidegom en ziet zijn vader dan 'officieel' voor het eerst. (de bruid gaat daar wonen) Daar vonden weer rituelen plaats. Met bloemen, rijst en vuur. Vraag me niet wat het allemaal betekend, maar was erg interessant om te zien. Daarna is de gewoonte om de bruid een cadeau te geven. Het bruidspaar zat op de grond en per echtpaar knielden genodigden voor hun neer, deden rode verf (hindoe geloof) op het hoofd van de bruid en bruidegom en gaven het cadeau. Het bruidspaar bedankte door een soort van de voeten te kussen. Wij wisten dit niet en hadden op dat moment geen cadeau, wat erg ongemakkelijk voelde. We hielden ons daarom op de achtergrond, maar ook wij werden naar voren geroepen om voor het bruidspaar plaats te nemen. Wij kregen ook en rode stip op ons hoofd en iedereen heette ons welkom in Nepal. Echt bijzonder!!Wij kregen een envelop in ons handen met wat geld erin. Alle jonge mensen kregen een envelop. Ik weet echt niet waarom, maar ga dat vragen aan mijn familie. We moesten ook met het bruidspaar op de foto.
We werden echt behandeld als VIP gasten, terwijl we maar vreemden waren. We mochten vanmorgen eigelijk niet weggaan voordat we gegeten hadden. Dit hebben we dan ook maar gedaan, want ik denk dat het heel onbeleefd was als we waren gegaan. (weer rijst met pittige groenten, en dat in de morgen!!)
We hebben het bruidspaar nog wel een cadeau gegeven, een mooie fotolijst. Geen idee of het een goed cadeau is voor een Nepalese bruiloft, maar voor ons voelde het goed.
Ik heb heel wat foto's gemaakt en zal wanneer ik de mogelijkheid kreeg ze op de site zetten!!!
Je maakt wat mee zo de eerste anderhalve week!!!
X Tamara
14 Juli 2005 - 14:45
Nannette:
Wow! dat je dat mag meemaken is op zich al heel bijzonder, maar ook nog eens in de eerste week!!! Klinkt echt als een fantastische ervaring...meer van dit soort graag; kan ik vanaf hier meegenieten ;)
Hier trouwens alles ok; hard bezig aan de scriptie, tegelijk veel werken en natuurlijk tochtjes maken op de motor :)
Wacht weer tot een nieuw bericht van je, hartstikke leuk!
kus -
14 Juli 2005 - 17:23
Danielle:
Haay tamaar
Ik lees al je verhalen en k vind het erg intressant!
het lijkt me erg moeilijk mara ook leuk om mee te maken.
Ik ga morge me rapport op hale en dan heb k egt vakantie!
Veel succes en k blijf je verhalen lesen.:D
Liefs Danielle -
15 Juli 2005 - 16:15
Nikki:
Jeetje, wat maak je allemaal veel mee! Veel interesante dingen, maar ook een hoop 'zware' dingen. Keep up the good spirit! Ik ben trots op je! X -
15 Juli 2005 - 19:37
Alie:
Hey Tamara, je maakt heel wat mee zeg! Het zal erg wennen zijn in zo'n drukke stad. Het is super om je verhalen te lezen. Heel veel succes :) xx -
16 Juli 2005 - 11:25
Carmen:
Hoi Tamaar,
Ik hoop dat je niet al te veel inspiratie hebt gekregen en dat je het met Rob wat simpeler gaat doen. Geweldig om mee te maken. Geniet er van. Kus, Carmen -
17 Juli 2005 - 10:25
Anton&els:
Tamara wat fantastisch. Heb je al geregeld of je die jurk kan lenen.Scheelt mij een hoop. Jij begrijpt dit ZEER goed. het blijft je goed gaan. KUS. -
17 Juli 2005 - 10:54
Marije:
Taatje!!!!!!!!!!!!!!
Wat gaaf allemaal........Ben erg benieuwd naar je foto's! Is het verder qua omgeving een mooi land? Succes met alles!
leuk dat je ons zo goed op de hoogte houdt!!!!
kus Marije -
17 Juli 2005 - 16:18
Opa:
tamara hier is opa
eten jullie daar ook brood want dat wil k wel is weten als k ut zo hoor eten jullie alleen rijst en hoe maak je het verder?
Het gaat hier nog allemaal goed maar we missen je allemaal wel
en we zijn druk met de tuin.
kan je je daar wel vermaken in je vrije tijd?
en ik hoor het slapen gaat ook niet zo bijzonder is want het schijnt daar erg warm te zijn maar je zo er tog aan moete wennen.
ik wens je de groeten van opa en het allerbeste! -
19 Juli 2005 - 15:43
Rob:
love jou -
19 Juli 2005 - 18:04
Tojn Berty Nadorp:
hallo tamara,lullig he dat ze jou te pakken hebben,maar dat kan je overal gebeuren en het komt steeds op het meest ongelegen moment,daar gaat je vertrouwen in de mensheid.zondag toe jij belde,hebben we lekker gebarbqd,hardstikke lekker,doen we nog eens over,he meid hou je haaks en laat je niet op je kop zitten,door niemand,je bent enblijft in een van de mooiste landen,zowel natuur als mens.
fijne tijd verder berty en ton -
20 Juli 2005 - 12:33
Willy:
Hoi Tamara ,ik heb net nog even de berichten nagelezen toen ik zag dat er ook foto's aanhingen. Geweldig om jou daar te zien staan!!! Morgen zie ik Els weer na 5 weken wat zal zij veel te vertellen hebben. Tamara het gaat je gaat daar. Ik blijf je met plezier volgen. Bedankt. -
20 Juli 2005 - 20:42
Carolien En Peter:
Hoi Tamara,
Dit is wel de reis van je leven, wat een belevenissen. Erg leuk om je te volgens op de site. Ook leuk om foto's te zien. Het werken daar lijkt mij echt heel moeilijk in die omstandigheden. Wat zijn wij dan rijk in ons land.
Veel plezier met raften, geniet er maar van!!
Dikke kus en sterkte. -
21 Juli 2005 - 13:18
Tara:
hoi tamaartje,
Gelukkig gaat alles goed met je en heb je al heel wat leuke dingen gedaan. ik heb het net niet gehaald, balen:[ maar niks aan te doen. Nou nog veel plezier toegewenst en ook groetjes van maxje. -
22 Juli 2005 - 11:48
Wilma:
Hidihi Tamara,
Leuk om je zo op afstand te kunnen volgen. Ik bewonder je moed en ben ook wel een tikkeltje jaloers op je.
Nepal; daar zou ik zelf ook wel heen willen. Ik ben erg geinteresseerd in boeddhisme en ben benieuwd wat jij hiervan ervaart.
Ik ga in augustus een paar weekjes werken in Frankrijk; 3 weken meewerken in een woon-werk gemeenschap. Ecolonie; met camping, gite en hotellerie waar ze allerlei (ook spirituele) cursussen organiseren in de vakantie voor de gasten. Misschien kan ik er yogaworkshops of kinderyoga geven. Verder ga ik werken op het land, in de keuken, op de camping of in de hotellerie. Niet zo spannend als wat jij doet, maar voor mij helemaal goed!
Wens je voor nu veel liefs,
harte groet ook van Stef. -
23 Juli 2005 - 13:19
Carmen:
Hallo Tamara,
De jurk zal je vast beeldschoon staan. Alleen Rob in dat pak? Ach, hij vind dat alles hem staat dus dat wel geen probleem zijn. Kus, Carmen -
24 Juli 2005 - 09:20
Gerry:
hoi,
is lang geleden dat je wat van mij hebt gehoord. ik was met vakantie in zuid frankrijk heerlijk.leuk die verhalen van je denk dat je het wel naar je zin hebt.ook nog gefeliciteerd met je verjaardag.wel wat laat maar goed beter laat dan nooit. veel plezier daar en ik schrijf je weer
groetjes gerry