Raften en Nagarkot - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Tamara Meij - WaarBenJij.nu Raften en Nagarkot - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Tamara Meij - WaarBenJij.nu

Raften en Nagarkot

Blijf op de hoogte en volg Tamara

25 Juli 2005 | Nepal, Kathmandu

Hallo,
Is een tijdje geleden en heb nog niks verteld over mijn weekend raften!!
Ik ben met 4 andere 2 dagen wezen raften op de Trisuli rivier. In totaal waren er 9 mensen. We hadden 2 boten met in elk 2 gidsen en daarnaast 2 mannen in een kano voor als iemand gered moest worden. Was dus erg goed geregeld.
We moesten om 6.30 zaterdag verzamelen en toen 2 uur met een bus. niet veel ruimte, maar de gemiddelde Nepalees is kleiner dan ik.
Daar begon onze tocht, gelukkig erg rustig in het begin en pas na de lunch begon het!!!
echt geweldig!! Soms was de rivier echt wild, maar daar doe je het voor. Iedereen was doorweekt van zowel de rivier als de regen, want we hadden de hele dag regen. Wat eigelijk helemaal niet uitmaakte, want het gaf juist een bijzondere sfeer. Er hing een heleboel mist boven de rivier, wat een heel misterieus effect gaf. We konden de rivier niet goed zien. Soms gingen we even aan de kant zodat de gidsen even de rivier gingen checken. Het gaf ons een heel veilig gevoel en het was absoluut een goede organisatie. Hebben zo'n 5 uur in de boot gezeten.
We hebben overnacht op een soort strandje langs de rivier in tenten. ongelooflijk hoe goed de gidsen het eten bereiden. (zowel de lunch als het avondeten)
De volgende dag was wat korter, zo'n 3,5 uur, maar absoluut heftiger!! Weer checkten de gidsen sommige stukken. Er was 1 echt gevaarlijk stuk, maar bij ons ging het gelukkig goed. Uit de andere boot was wel iemand in het water gevallen, maar ging goed. 's middags hadden we eerst nog een lunch voor we 3,5 uur terug met de bus moesten. Zat op de terugreis naast een gids. Hij is ook berggids aan raadde me aan een trekking rond de Annapurna te maken, een tocht van 2 a 3 weken. Begint dan echt wel te kriebelen bij mij om naar de bergen te gaan, zeker naar zo'n 5500 meter!! Maar moet nog even wachten tot zo half september!

Ben dit weekend naar Nagarkot (2200 meter) geweest. Echt heel relaxed. Je kunt hier de 'mooiste' zonsopgang zien. Maar ja, dit seizoen is het zowat alleen maar bewolkt, dus dat hebben we moeten missen. Hadden overdag wel erg mooi weer, en mooi uitzicht, maar niet op de Hymalaya. In de ochtend alleen maar wolken. Zaterdag heb ik lekker even niks gedaan. (voor het eerst)Zondag zijn we naar een tempel gelopen en met de bus weer terug naar Kathmandu. (1,5 uur) Zijn op de heenweg met de taxi gekomen, met zijn vijfen in een taxi, zou in Nederland echt niet toegestaan zijn hoe wij zaten, maar hier kan alles in het verkeer.

XX Tamara

• 25 Juli 2005 - 14:50

Myrthe:

Hey Tamara! Fijn te horen dat je je niet verveelt! Klinkt goed dat raften. Gaat het met het werken daar ook goed? Kan je al een beetje meer wennen aan de manier van werken?
    Enjoy! Kxs, Myrthe

• 25 Juli 2005 - 17:57

Hella:

Ha die Tamara,

Eindelijk op je website aangekomen; op de een of andere manier lukte het niet allemaal...gewoon te weinig geduld denk ik.De eerste maand is alweer bijna om en wat een belevenissen allemaal. En zo leuk met allemaal foto's erbij. We (Gerard natuurlijk ook) zijn blij dat het goed gaat met je. We zullen zeker de komende tijd nog eens kijken hoe het met je gaat. Dikke kus, Hella

• 25 Juli 2005 - 20:39

Bob Kallen:

Klinkt erg gaaf, die uitzichten op de Himalaya moeten zo mooi zijn. Heb dat paar maanden geleden op tv gezien bij Peking Express, en vond dat al super, maar in t echt is t natuurlijk nog veel mooier. Geniet van je tijd daar verder, Bob.

• 26 Juli 2005 - 06:14

Rinske:

Ik kan maar één ding zeggen: ik ben ontzettend jaloers! Geniet ervan!
    Maar ben ook erg benieuwd naar je werkervaring.
    X Rinske

• 26 Juli 2005 - 11:33

Marije:

Hallo daar!
    Fijn dat je het naar je zin hebt daar in het verre Nepal!!!!!!!!! Vanuit Nederland weinig nieuws (van mij dan...). Hoe gaat t met de taal? Hoop dat je in September de bergen in kan! 5 km de hoogte in!!!!!!!!!!!
    Vandaag weer aan het werk? Heel veel succes wederom natuurlijk! Leuke foto's!
    kus

• 26 Juli 2005 - 17:41

Els:

Was het net zo heftig als die ene keer in de Ardeche of was het erger gelukkig ben jij er nu niet uitgevalleen zoals toen kusjes Els

• 27 Juli 2005 - 11:30

Willy:

Het afgelopen weekend heb jij weer wat gezonde energie op gedaan. Je zult het de komende dagen weer nodig hebben. Op zijn tijd weer wat energie opdoen als de mogelijkheid daar voor is. Veel sterke/succes in Nepal.

• 29 Juli 2005 - 18:20

Carmen:

Hoi Ta,

Zat het nog krapper als met zijn vieren in de panda met Max erbij?Conchita heeft zo een trekking gedaan. Lijkt me geweldig! Het schijnt spectaculair mooi te zijn maar ook heel erg koud en veel bergopwaarts. Veel plezier en een dikke kus, Carmen

• 31 Juli 2005 - 10:59

Anton:

Hoi berggeitje.
    Hij is weer thuis. Ik heb je ontzettend gemist.In het begin vreemd om voor het eerst allen op vakantie te gaan. Ook Janneke gemist. Het is een fantastische tocht geweest.Volgend jaar weer met z'n twee of drie?Ik heb er wel weer zin in.Het gaat je goed. Kus.

• 01 Augustus 2005 - 14:10

Dorien:

Wat heerlijk om al je verhalen te lezen!! Erg fijn dat het zo goed met je gaat. Hoe gaat het behandelen in het centrum. Heb je nog iets aan mijn tips gehad? Doe je best daar en ik hoop dat je meer rolstoelen voor elkaar kan krijgen. Veel Liefs Dorien

• 03 Augustus 2005 - 04:40

Cocky:

Hallo Tamara,
    We hebben met veel plezier al je verslagen gelezen.Wat een ervaringen allemaal.Leuk om te volgen wat je daar allemaal beleeft.Wat fijn dat je naast je werk, wat best pittig zal zijn, van die leuke uitstapjes kan maken . Het is nog niet gelukt om de foto's te bekijken .Weet niet aan wie dat ligt, aan mij of aan de computer . Zoals je waarschijnlijk kunt zien aan de tijd zit ik in de nachtdienst. Wens je veel succes met alles. groetjes Cocky en Wim

• 04 Augustus 2005 - 11:24

Rob:

x

• 04 Augustus 2005 - 11:57

Joke & Henk Penseel:

Het klinkt allemaal erg "raftig" en spectaculair. Ik zie ons nu niet meer zo snel in zo'n kano kruipen, maar het lijkt me een fantastische belevenis daar allemaal in Nepal. Dat zit voor eeuwig in je hersenpan gegrift. Hopelijk krijg je nog voldoende tijd voor nog wat van die avonturen.
    Groetjes van je buurtjes!

• 04 Augustus 2005 - 19:34

Maria:

Hoi Tamara,
    Via Rinske hoorde ik het bestaan van je site. Leuk om alles zo'n beetje door de lezen. En de foto's zijn ook leuk. Hoop binnenkort nog een paar foto's van je verblijf daar te kunnen bezichtigen.
    Ik ben inmiddels aan het werk als Intaker / Zorgbemiddelaar bij een Thuiszorgorganisatie, maar mijn sollicitatie's naar Ergotherapie-functies gaan gewoon door.... Verder alles goed.
    Geniet van alles!
    Liefs, Maria.

• 05 Augustus 2005 - 10:54

Annemieke:

Hoi Tamara,
    Je moeder houdt ons goed op de hoogte van jouw avontuur. Heb eindelijk de site gevonden, www. of geen www en dan je of jij? Nouja. Dapper hoor zulke belevenissen. Geniet ervan.
    Groetjes, Annemieke Kikkert

• 05 Augustus 2005 - 17:50

Bert:

Hoi Tamara
    Leuk om het allemaal te volgen via de website. Wij zijn niet zo van die computerfreaken, maar eens in de week zit ik er voor uurtje achter.lijkt mij allemaal spannend en je zal veel indrukken opdoen.
    succes en veel sterkte en wij blijven het wel volgen.
    gr. bert en marai

• 06 Augustus 2005 - 20:39

Nikki:

Hey Tamara,
    Ik heb niet veel tijd, maar ik wou alleen even de groeten doen uit Ibiza!!!